Hem » Ett ganska svårt matteprov. Klarar du av utmaningen?

Ett ganska svårt matteprov. Klarar du av utmaningen?

Hur bra är du på matematik? Ta reda på svaret på denna fråga med detta matteproblem. Om du inte är så förtjust i siffror är detta det perfekta tillfället att utmana dig själv med detta test. Alla är vinnare, så gör det bästa av det.

Vad handlar detta matematikproblem om?

Vi ska visa dig tre operationer på en bild. De är ganska komplexa, eftersom de består av träd, fåglar och siffror. Använd dina kunskaper i matematik, du måste hitta värdet på en fågel. Du måste använda de uppgifter vi har tillhandahållit. För att ge dig själv bästa möjliga chans att lyckas måste du vara fokuserad ända till slutet.

Teodora

Varför göra ett matematiktest?

Det finns många fördelar med att göra ett matematiktest online. Först och främst ger det oss möjlighet att objektivt bedöma vår kompetensnivå inom detta område. Onlinetest är ofta utformade för att täcka olika ämnen och svårighetsgradervilket gör det möjligt för oss attidentifiera våra specifika styrkor och svagheter. Genom att känna till våra svagheter kan vi sedan rikta våra utbildningsinsatser för att förbättra vår prestation. Dessutom erbjuder matematiktester online stor flexibilitet när det gäller tid och tillgänglighet. De kan göras när som helst och var som helst med en internetuppkoppling, vilket gör att vi kan anpassa vårt schema till våra personliga begränsningar. Dessutom kan dessa test vara en extra källa till motivation. Deras interaktiva format och spårningen av våra poäng eller framsteg över tid gör det möjligt för oss att mäta vår förbättring och sätta upp konkreta mål. Detta kan stärka vårt engagemang och vår uthållighet när det gäller att lära oss matematik. Slutligen kan ett matematiktest online vara en rolig och stimulerande upplevelse. Kort sagt, genom att göra ett matematiktest online kan vi bedöma våra färdigheter, identifiera våra svagheter, arbeta med våra framsteg, dra nytta av flexibiliteten i tidtabeller och tillgängligheten online samt hitta en källa till motivation och glädje i vårt matematiska lärande.

Dags att avsluta. Har du lyckats hitta den?

Fågeln var lika med 1!

Gratulationer till alla som lyckades hitta rätt svar. Din intelligens imponerar på oss.

För dem som inte kunde hitta det, oroa dig inte, vi hjälper dig. Med den första ekvationen är summan av de två röda träden lika med 12, vilket innebär att ett rött träd är värt 6. Med den andra ekvationen där ett rött träd multiplicerat med ett grönt träd plus ett grönt träd är lika med 14 får vi (6 × 2) + 2 = 14, så vi kan dra slutsatsen att varje grönt träd har ett värde på 2. Slutligen säger den sista raden i påståendet att multiplicera ett rött träd med ett grönt träd minus multiplicera fågeln med ett rött träd, är lika med ett rött träd. Detta ger (6 × 2) – (1 × 6) = 12 – 6 = 6.

Detta innebär att fågeln är lika med 1.

Teodora

Vi hoppas att detta matematiktest har varit stimulerande, och vi uppmanar dig att dela det på dina sociala nätverk så att dina vänner kan prova den.

Related post

Elsa Blomström
Skrivet av : Elsa Blomström
Elsa Blomström är en webbredaktör från Stockholm. Hon har alltid haft ett intresse för att skriva och publicera innehåll online. Hon började sin karriär som journalist och sedan som webbredaktör. Hon älskar att skriva kraftfulla artiklar, ta med olika perspektiv och föra samman människor med hjälp av hennes ord. Hon är passionerad om att använda tekniken för att nå ut till människor och göra skillnad i världen.