Visa, MasterCard, PayPalShop with confidenceSecured by ThawteKlarna

Espressomaskin

I espressomaskinen hettas vattnet upp i en panna och pressas upp med hjälp av pumptryck genom finmalet kaffepulver. Kaffet mals alltid i separata kvarnar för denna typ av maskin.

Tillredningen av espresso eller kaffe med en espressomaskin görs med 9 bar i panntryck. I kaffefiltret kommer exakt 7 g kaffe. Detta ska sedan passera genom filtret på totalt 30 sekunder. Av dem är 5 sekunder till för att förbrygga (kaffet blir vått) och 25 sekunder är bestämt för kaffet att rinna ut. För att espresson inte ska rinna ner alltför tidigt i koppen, trycks kaffet försiktigt i filtret med en stamp (genom starkare tryck kan förbryggningen förlängas). Sedan först, under de närmaste 25 sekunderna rinner den 30 ml något skummande, tjocka, krämiga espresson ner i koppen. Om proceduren går snabbare, är kaffet för grovmalet - tar det längre tid eller om det inte kommer något kaffe i filterhållaren är kaffepulvret alltför finmalet.

Nyckeln till den perfekta espresson är den exakta tiden för tillredningen och det konstanta trycket på 9 bar. Den korta, intensiva kontakten mellan det 88°C-92°C heta vattnet med det malda kaffet släpper vid ca 9 bar fram de flesta aromer, men bara lite bitterhet och koffein (endast ca 120 mg/kopp) från kaffepulvret.

Du känner igen den perfekta espresson på sin bestående, täta crema.

Fördelar

  • Största kaffeurvalet
  • Många inställningsmöjligheter
  • Högsta kaffekvalitet
  • Alla kaffespecialiteter kan tillredas

Nackdelar

  • Hög anskaffningskostnad
  • Stor ansträngning att rengöra och underhålla
  • Ökat platsbehov
  • Lång upphettningsfas
  • Extra kostnader för kaffekvarnen
  • Erfarenhet av tillredning nödvändig