Visa, MasterCard, PayPalShop with confidenceSecured by ThawteKlarna

Kaffebryggare med filter

Efter en lång trend med helautomatiska kaffemaskiner återupptäcker många kaffedrickare kaffebryggare med filter. Det finns fyra sätt att brygga kaffe med filter:

Perkolator

Kokande vatten hälls över filter i tyg eller papper med det redan malna kaffet.

Pressokaffe

Det malda kaffet tillsätts i en kaffekanna med kokande vatten. Ett metallfilter skjuts nedåt, så att vätskan utan kaffesats leds till den övre delen av kannan.

Espresso

Med detta system bereds kaffet i baren. Vid en temperatur på ca 90° trycks vattnet med 9 bar genom det malda kaffet som finns i filtret. Med detta system dras alla aromer och smakblandning över till den lilla koppen.

Turkiskt kaffe

Det finmalda kaffepulvret läggs tillsammans med strösocker i en kanna och kokande vatten hälls över. Man kan antingen dricka kaffet direkt eller vänta tills det icke-lösliga kaffepulvret har lagt sig på botten.

Fördelar

  • Låg anskaffningskostnad
  • Låg kostnad per kopp
  • Snabb tillredning av stora mängder
  • Lite tid för rengöring
  • Enkel teknik/lång livslängd
  • Låga utrymmeskrav/transportabel

Nackdelar

  • Producerar bara bryggkaffe
  • Ingen enstaka koppar