Visa, MasterCard, PayPalShop with confidenceSecured by ThawteKlarna

Cappuccino

Med cappuccino menas espresso med skummad, het mjölk. Mjölken är något, krämigt skummad, och hälls inte på kaffet, utan blandas ut med det. Då uppstår det typiska utseendet med espressons bruna crema i skummad mjölk.

80 mlmjölkskums-emulsion
40 mlespresso

Zubereitung

Ofta erbjuds kaffe med en hätta av mjölkskum som är pudrad med kakaopulver, vilket erbjuds i italienska originalet av cappuccino, men som snarare motsvarar en Cappuccino Scuro eller Flat White. Men kaffe och mjölk måste ändå bilda en enhet. Kaffepulver har inget att förlora ovanpå cappuccinon. Ofta används denna för att sockra mjölkskummet och är till för att täcka bitterheten från felaktigt tillrett eller dåligt kaffe. Om det ska användas alls, kommer kakao- eller chokladpulver till sin rätt bäst som en dekoration på Latte Art.